Blomsterløg til at sætte i jorden om efterårt

Hvis du køber blomsterløg ud fra et efterårskataloget, husk at bestille tidligt og plant dem straks du får dem hjem, så du ikke går glip af den næste sæson blomster.

De første blomster der spire fra jorden hvert år, er krokus og frembringe håb for de varmere dage og de lyse blomster giver håb omat foråret nærmer sig. Tulipaner er noget af det næste der kommer op af jorden, der ser bedst ud, når de grupperes i større havebede eller i potter og blomsterkasser.

Blomster knolde

Hvis du sætter dem i klumper med 7 eller 9 løg vil give en større effekt med farver, end hvis du sætter et enkelte løg sporadisk rundt omkring i din have.

Hvis du vil kan du vælge at tage nogle store løg fra års, så du kan dyrke de samme smukke tulipaner og påskeliljer i din forhave og tage dem ind i dit eget hus.

Nøjagtigt hvornår de blomster afhænger naturligvis af af vejret og lokale forhold, men vi har givet en grov du kender sikkert nogenlunde blomstringstid.

Min egen mening er at blomsterløg er virkelig forbløffende – det virker mirakuløst, at disse små brune knolde forvandler sig til flotte forårsblomster – men de gør de altså år efter år.

blomster knold

Derudover blomstrer de i årevis, og når blomsterne er færdige, har de nogle vidunderlige marmorerede blade om vinteren indtil forår, så de giver værdi i ni måneder af året.